Ultimii ani au adus tot mai mult in atentia publicului larg folosirea panourilor solare pentru producerea de energie electrica. Promovarea panourilor fotovoltaice vine sa rezolve atat problema incalzirii globale, cat si eficienta energetica. Avand in vedere ca Soarele care incalzeste intreaga planeta reprezinta o sursa nelimitata si inepuizabila, captarea razelor solare prin intermediul panourilor fotovoltaice poate fi una dintre cele mai rentabile optiuni pentru a inlocui energia clasica. In ceea ce urmeaza sunt subliniate principalele avantaje aduse de folosirea panourilor fotovoltaice pentru producerea de energie electrica.

Sursa ecologica pentru productia de energie electrica

Primul avantaj al panourilor solare se refera la faptul ca avem la dispozitie o sursa si o resursa ecologica pentru a produce energie electrica. Altfel spus, energia solara este prietenoasa cu mediul si este inepuizabila. Prin urmare avem la dispozitie o sursa de energie sustenabila pentru a obtine energie electrica. Aceasta nu contribuie la producerea gazelor cu efect de sera si nici nu produce substante toxice pentru natura.

Costuri mult diminuate cu energia electrica

Un al doilea avantaj major al panourilor fotovoltaice vizeaza costurile pentru energia electrica. Chiar daca investitia initiala poate fi una considerabila, trebuie spus ca investitia se va amortiza in primii ani de la montarea instalatiei fotovoltaice. Recuperarea investitiei depinde de dimensiunea instalatiei electrice pe panouri solare si de cantitatea de energie electrica produsa. Costurile cu energia electrica ajung sa fie reduse cu pana la 70% odata montat sistemul pe baza panourilor solare.

Predictibilitatea costurilor

Tot in privinta costurilor putem aminti si avantajul referitor la predictibilitate. Odata montat sistemul de panouri fotovoltaice, consumatorul va avea o foarte mare predictibilitate si stabilitate in privinta facturilor la energie electrica. Iar acest lucru este un avantaj major daca tinem cont de rapiditatea cu care se modifica costurile pe piata energiei electrice.

Independenta energetica

Fara doar si poate ca un avantaj extrem de important al panourilor fotovoltaice este cel referitor la independenta energetica. Daca in cazul furnizorilor de energie electrica este foarte greu sa vorbim despre independenta, atunci cand alegi sa montezi panouri fotovoltaice te poti bucura de o independenta energetica aproape completa. Grija cu privire la consumul lunar de energie electrica dispare odata ce ai instalat un astfel de sistem de energie electrica regenerabila. Mai mult decat atat, vei putea chiar sa contribui la productia de energie electrica in eventualitatea in care sistemul de panouri solare produce un surplus. Astfel vei deveni prosumator, adica atat consumator, cat si producator de energie electrica.

Durata indelungata de viata

Un alt avantaj este durata indelungata de viata a sistemului de panouri fotovoltaice. Odata ce ai instalat un astfel de sistem, vei putea beneficia de functionalitatea acestuia pentru urmatorii 25-30 de ani. In acest interval de timp panourile vor functiona la capacitate maxima si cu un randament foarte ridicat. Este nevoie doar de intretinerea periodica, insa vorbim despre o intretinere minima si foarte ieftina.

Daca aceste avantaje te-au convins ca merita sa investesti intr-un sistem de panouri fotovoltaice, nu ezita sa apelezi la firma noastra. Asiguram servicii complete la preturi competitive in domeniul panourilor fotovoltaice.

1 Comment

  1. Alberto Udriste

    4 octombrie 2022

    Este un articol util,

Comments are closed.